POGLEDAJTE ŠTA SE DESILO Novak Đoković objavio kraj karijere: Ovo je najbolnija odluka u mom životu! (FOTO)

-“Najbolji srpski teniser svih vremena odlučio da prekine tenisku karijeru nakon konsultacije sa lekarima, koji su utvrdili trajno oštećenje”…

-Najtrofejniji teniser Srbije svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da završi karijeru! Nakon konsultacije sa svojim timom i medicinskim ekspertima, utvrđeno je da je povreda lakta takva da Novak nikada više ne bi bio na onom nivou na kojem je navikao navijače.

-“Đoković je sa surovim medicinskim rezultatima bio upoznat još od početka februara, kada je u Švajcarskoj operisao lakat”… Tada su mu doktori rekli da postoje hronična oštećenja, koja operacijom mogu samo da se ublaže, ali da Novak nikada više neće moći da igra punom snagom.

-Novak je ipak pokušao, nije želeo da se tek tako preda i da ne pokuša još jednom da se vrati na teren, ali je dobio surov odgovor svog tela na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Nakon dva uzastopna ispadanja u prvom kolu, odlučio je da se povuče i da posluša savet lekara, posle dugih konsultacija sa porodicom.

-“Novak je rekao da je ovo najteža odluka u njegovom životu, ali da na sve gleda pozitivno i da ima podršku svoje porodice”…

-Odluku je objavio na svom Fejsbuk profilu, gde je opisao da je već dva meseca razmišljao o ovom bolnom potezu.

-“Dragi moji, želeo bih da podelim sa vama odluku zbog koje ćete sigurno biti razočarani i tužni”… Ovo je bila najteža odluka u mom životu, moram da priznam da mi je bilo jako teško presečem i da odlučim šta da radim, baš zato što sam dobijao različita mišljenja lekara o stanju mog lakta. Posle najnovijih pregleda, gde je ustanovljeno trajno oštećenje lakta i da više nikada ne mogu da budem isti teniser kao nekada, jer zbog oštećenja kosti ne mogu punom snagom da udaram loptice. Zato sam odlučio da završim karijeru i jako sam tužan zbog toga, jer je tenis važan deo mog života.

– Moj tim i porodica su mi pružili podršku, nadam se da ću je dobiti i od vas. Samo mi znamo koliko je bilo teško doneti ovu odluku, o kojoj smo razmišljali još od 2. februara, kada sam operisan u Cirihu i kada su mi doktori rekli da postoji oštećenje, koje više ne može da se poravi ni operacijom ni mirovanjem. Nažalost, naša tela su potrošna, a godine mečeva, treninga, udaranja loptice… uzela su svoj danak.

– “Žao mi je što tenisu nisam rekao poslednju reč”… Mogao sam to, ali ne i po cenu da ostanem poluinvalid do kraja života i da žrtvujem svoje telo.

– Želim vam svima puno zdravlja, jer je ono najvažnije, a onda sreću i ljubav i da uvek pozitivno razmišljate, čak i kod najtežih odluka u životu. Vaš Novak.

“telegraf.rs”

(Visited 1.057 times, 1 visits today)