NOVA ŠOKANTNA SAZNANJA: 97% OBOLJELIH OD RAKA I DRUGIH TEŠKIH BOLESTI, IMALI SU OVAJ ZAHVAT NA ZUBIMA

Postoji uobičajena stomatološka procedura za koju će vam svaki zubar reći da je potpuno bezbjedna iako naučnici upozaravaju o njenim opasnostima više od 100 godina, piše “Webtribune“…

Kakva stomatološka procedura je u pitanju?

U pitanju je vađenje živca. Na milione ovih operacija se sprovede svake godine.

Zubi kojima su izvađeni živci su u suštini “mrtvi” zubi koji mogu postati utočište za visoko toksične anaerobne bakterije. One pod određenim uslovima mogu da dospiju u vaš krvotok i uzrokuju brojna ozbiljna medicinska stanja.

Mnogi od ovih toksičnih zuba mogu djelovati potpuno zdravo godinama, zbog čega je teško otkriti porijeklo sistemske bolesti.

Nažalost, mnogi zubari zanemaruju ozbiljne rizike kojima izlažu svoje pacijente prilikom ovih procedura. Ipak, jedan od zubara je taj koji je otkrio vezu između procedure vađenja živaca i sistemskih bolesti. On se danas smatra jednim od najboljih zubara svog vremena.

Skoro sve hronične degenerativne bolesti su povezane sa ovom stomatološkom procedurom, uključujući:

Srčane bolesti
Bolesti bubrega
Artritis, reumatske bolesti i bolesti zglobova
Neurološke bolesti (npr. ALS)
Autoimune bolesti (npr. Lupus)
Izgleda da postoji i povezanost sa rakom. Dr Robert Džouns je istraživao povezanost između stomatološkog zahvata vađenja živaca i raka dojke, došavši do ekstremno visoke povezanosti. On je naveo da je došao do sljedećih zaključaka:

93% žena sa rakom dojke prošlo je kroz zahvat vađenja živaca
7% njih je patilo od drugih zubnih bolesti
U većini slučajeva, tumori su nastajali sa iste strane sa koje je izvršen stomatološki zahvat.

Dr Džouns tvrdi da su toksini bakterija u inficiranom zubu ili vilici u mogućnosti da inhibišu proteine koji suzbijaju razvoj tumora. Njemački doktor dr Džozef Isels naveo je slična otkrića, rekavši da je 97% njegovih pacijenata oboljelih od raka operisalo zubne živce. Ako su ovi doktori u pravu, lijek za rak je u tome da se mrtvi zubi izvade i uspostavi stabilan imuni sistem.

“haber.ba”

(Visited 574 times, 1 visits today)